Kinderwens: Ik wil graag zwanger worden!

Kinderwens spreekuur80% van alle vrouwen met een kinderwens wordt binnen een jaar zwanger vanaf het moment dat zij zwanger willen worden. Bij het kinderwens-spreekuur worden factoren besproken die de kans op een goed verlopende zwangerschap vergroten of verkleinen.

Om er voor te zorgen dat je zo gezond mogelijk aan de zwangerschap begint, is dit kinderwens-spreekuur ontwikkeld. De volgende onderwerpen komen vaak aan bod bij het kinderwens-spreekuur:

  • anticonceptie,
  • conceptie-adviezen,
  • seksualiteit,
  • vruchtbaarheid,
  • voedingsadviezen en
  • medicijngebruik.

Je kunt dus al terecht in onze praktijk nog vóór dat je zwanger bent. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig: je kunt ons altijd bellen voor een afspraak.

Op de website www.zwangerwijzer.nl kun je alvast een vragenlijst invullen ter voorbereiding op het consult. Als er risico’s zijn krijg je direct informatie en advies. Aan het einde krijg je een overzicht van al je antwoorden. Je kunt deze downloaden of printen en meenemen of e-mailen naar je dokter of verloskundige.

Belangrijke zaken die je kunnen helpen bij het zwanger worden

Als je zwanger wilt worden wil je natuurlijk het beste voor je kindje. Je wilt het een goede start geven. Hieronder beschrijven we een aantal belangrijke zaken die je kunnen helpen met het daadwerkelijk geven van die goede start.

Het gebruik van Foliumzuur ter voorkoming van ernstige afwijkingen

Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Het is verstandig om 0,4 mg foliumzuur te slikken vanaf minimaal 4 weken voordat je zwanger wordt tot en met de gehele zwangerschap. Meestal zit er voldoende foliumzuur in een vitaminepreparaat voor zwangeren, maar je kan het ook apart slikken. Foliumzuur verkleint de kans op een aantal ernstige afwijkingen bij je kindje. We noemen dit de neurale buisdefecten.

In de eerste periode van de zwangerschap ontwikkelt het centraal zenuwstelsel van je kindje. In deze periode heb je een verhoogde behoefte aan foliumzuur. Indien je niet voldoende foliumzuur hebt in je lichaam kunnen er problemen ontstaan in de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in een kindje met een open ruggetje.

Foliumzuur kan je krijgen in de supermarkt en bij de drogist of apotheek.

Een gezonde levensstijl bevordert de kans op zwanger worden

Stoppen met Roken

Roken vermindert de kans op vruchtbaarheid bij zowel man als vrouw. Probeer dus allebei te stoppen met roken als je een kinderwens hebt!

Stoppen met Alcohol

Stoppen met het drinken van alcohol verhoogt de vruchtbaarheid. Het drinken van alcohol rond het moment van bevruchting verhoogt de kans op een miskraam.

Ook acupunctuur kan de kans op zwangerschap vergroten

Deze vorm van geneeswijze door middel van het aanbrengen van hele dunne naaldjes op bepaalde punten in je huid kan er voor zorgen dat bepaalde energiestromen die verstoord zijn, weer hersteld worden.

Uit onderzoek is gebleken dat bij vruchtbaarheidsproblemen, bijvoorbeeld door cyclusstoringen, deze behandeling de cyclus weer kan verbeteren. De kans op zwangerschap kan hierbij vergroot worden. Na 3-6 menstruatiecycli zie je al veranderingen optreden.

Acupunctuur blijkt ook een goede ondersteuning te zijn bij IVF behandelingen. Het blijkt dat vrouwen meer en kwalitatief betere eitjes produceren en bij terugplaatsing een grotere kans hebben op een doorgaande zwangerschap.

Telefoonnummers

Bel dit nummer om je aan te melden of een afspraak te maken met VPBBAanmelden & vragen
06-54247720

 

Bel dit nummer bij een spoedgeval of een vraag over je zwangerschapBevallingen & spoed
06-30300129

Zoeken