Ilse Rijkaart – van Oostrom

 

Mijn naam is Ilse Rijkaart, geboren en getogen in Schoonhoven. Ik ben getrouwd met Lenno en trotse moeder van twee zoons Jelt (2016) en Hidde (2018).

 

Sinds 2012 ben ik werkzaam als verloskundige. Nagenoeg direct na mijn afstuderen ben ik met veel plezier in deze praktijk komen werken. Dit voelde zo goed, waardoor ik daarna al snel onderdeel van de maatschap ben geworden. Het hechte team, oprechte betrokkenheid en een kleinschalige praktijk vind ik heel fijn werken.

Het werk doe ik nog altijd met veel plezier. Ieder persoon is uniek en dat maakt het vak erg boeiend en interessant. Het persoonlijke contact, in alle facetten van het werk, vind ik ontzettend waardevol en geeft me veel energie.

 

Ik geniet nog steeds van het visites rijden door ons mooie Krimpenerwaard, het begeleiden van bevallingen en het contact tijdens het spreekuur.

 

Het maken van echo’s, het plaatsen van anticonceptie spiralen en het begeleiden van de zwangerschapscursus in onze praktijk, vind ik een erg leuke en mooie aanvulling op mijn werk.

Naast het werk in de praktijk ben ik actief in het bestuur van ons regionaal samenwerkingsverband InZwang.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten in de praktijk.

Danielle Meerveld – van Klaren

 

Het proces van geboorte is er met de paplepel ingegoten, weliswaar op de boerderij maar het gehele proces rondom een nieuw leven heb ik altijd als iets heel moois en unieks gevonden. De stap van verpleegkundige naar verloskundige was dus ook niet zo gek.

 

Vanuit de schoolbanken startte ik in 2010 samen met Marjolijn onze praktijk, al snel kwam collega Ilse ons ondersteunen en zo vormen we vanaf die tijd samen een maatschap. Al heel wat jaren een vast team, goed op elkaar ingespeeld, een eenduidige visie en staan vooral voor de gezondheid van moeder en kind. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en dat creëren we onder andere doordat we van elkaar op aan kunnen en elkaar blindelings vertrouwen.

 

Het blijft speciaal om aanwezig te zijn bij een geboorte, een blijde gebeurtenis. maar ook om iets te kunnen betekenen op momenten van verdriet. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om bij ons thuis bezig te zijn met de dieren en geniet ik samen met mijn man Richard van onze kinderen Lot, Mees, Ties en Juul.

 

Ik hoop jullie nu of in de toekomst in onze kleinschalige en betrokken praktijk te ontmoeten.

Marjolijn van Kasteel

 

Ik ben Marjolijn van Kasteel en werk al vanaf 1997 in deze praktijk. Hierdoor ken ik inmiddels heel veel gezinnen in deze omgeving.

 

Ik ben getrouwd en moeder van 4 opgroeiende pubers.

 

Mijn werk vind ik nog steeds heel bijzonder en mooi. Ik heb een hoop ontwikkelingen meegemaakt in de geboortezorg. Het moment van geboorte van een kind blijft even speciaal en dat zal nooit veranderen.

 

Bijzonder vind ik ook dat ik nu zwangeren begeleid die ik ooit geboren heb zien worden. Dat is toch wel een heel speciaal gevoel.

 

Belangrijk in mijn werk vind ik dat onze cliënten goed terug kijken op de periode dat  ze  bij ons zijn geweest. Met ons team doen we er ook alles aan om ervoor te zorgen dat jullie goed op onze begeleiding terug kunnen kijken.

Esther

 

 

Na een omweg via een rechtenstudie, koos ik in 2015 voor de studie verloskunde. Een keuze waar ik geen seconde spijt van heb gehad! Na een studietijd in Rotterdam en stages in het buitenland, ben ik sinds 2020 aan de slag gegaan als verloskundige. Het blijft keer op keer bijzonder om een zwangerschap, bevalling en kraambed te mogen begeleiden. Iedere werkdag is verschillend & iedere geboorte is uniek: dat maakt het werk veelzijdig en uitdagend. In september start ik met een echo-opleiding om mijn werkzaamheden uit te breiden.

Fabienne

 

Beste aanstaande ouders,

 

Een aantal van jullie heb ik inmiddels mogen ontmoeten! Mijn naam is Fabiënne kling. Vanaf half september zullen jullie mij regelmatig tegenkomen in de praktijk: de komende tijd zal ik namelijk het team van Bevalt Beter komen versterken. Jullie kunnen mij zowel tijdens de diensten als op het spreekuur tegenkomen.

 

De verloskunde vind ik het mooiste vak dat er is. Elke zwangerschap, geboorte en kind zijn uniek. Elke dag is dan ook anders en dat geeft mij ontzettend veel energie. Ik blijf het heel mooi vinden om een bijdrage te mogen leveren aan deze bijzondere periode in jullie leven.

 

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!