Ilse Rijkaart – van Oostrom

 

Mijn naam is Ilse Rijkaart, geboren en getogen in Schoonhoven. Ik ben getrouwd met Lenno en trotse moeder van drie zoons Jelt (2016), Hidde (2018) en Tiebe (2022).

 

Sinds 2012 ben ik werkzaam als verloskundige. Nagenoeg direct na mijn afstuderen ben ik met veel plezier in deze praktijk komen werken. Dit voelde zo goed, waardoor ik daarna al snel onderdeel van de maatschap ben geworden. Het hechte team, oprechte betrokkenheid en een kleinschalige praktijk vind ik heel fijn werken.

Het werk doe ik nog altijd met veel plezier. Ieder persoon is uniek en dat maakt het vak erg boeiend en interessant. Het persoonlijke contact, in alle facetten van het werk, vind ik ontzettend waardevol en geeft me veel energie.

 

Ik geniet nog steeds van het visites rijden door ons mooie Krimpenerwaard, het begeleiden van bevallingen en het contact tijdens het spreekuur.

 

Het maken van echo’s, het plaatsen van anticonceptie spiralen en het begeleiden van de Puur Pijn en Partner cursus in onze praktijk, vind ik een erg leuke en mooie aanvulling op mijn werk.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten in de praktijk.

Danielle Meerveld – van Klaren

 

Het proces van geboorte is er met de paplepel ingegoten, weliswaar op de boerderij maar het gehele proces rondom een nieuw leven heb ik altijd als iets heel moois en unieks gevonden. De stap van verpleegkundige naar verloskundige was dus ook niet zo gek.

 

Vanuit de schoolbanken startte ik in 2010 samen met Marjolijn onze praktijk, al snel kwam collega Ilse ons ondersteunen en zo vormen we vanaf die tijd samen een maatschap. Al heel wat jaren een vast team, goed op elkaar ingespeeld, een eenduidige visie en staan vooral voor de gezondheid van moeder en kind. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en dat creëren we onder andere doordat we van elkaar op aan kunnen en elkaar blindelings vertrouwen.

 

Het blijft speciaal om aanwezig te zijn bij een geboorte, een blijde gebeurtenis. maar ook om iets te kunnen betekenen op momenten van verdriet. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om bij ons thuis bezig te zijn met de dieren en geniet ik samen met mijn man Richard van onze kinderen Lot, Mees, Ties en Juul.

 

Ik hoop jullie nu of in de toekomst in onze kleinschalige en betrokken praktijk te ontmoeten.

Marjolijn van Kasteel

 

Ik ben Marjolijn van Kasteel en werk al vanaf 1997 in deze praktijk. Hierdoor ken ik inmiddels heel veel gezinnen in deze omgeving.

 

Ik ben getrouwd en moeder van 4 opgroeiende pubers.

 

Mijn werk vind ik nog steeds heel bijzonder en mooi. Ik heb een hoop ontwikkelingen meegemaakt in de geboortezorg. Het moment van geboorte van een kind blijft even speciaal en dat zal nooit veranderen.

 

Bijzonder vind ik ook dat ik nu zwangeren begeleid die ik ooit geboren heb zien worden. Dat is toch wel een heel speciaal gevoel.

 

Belangrijk in mijn werk vind ik dat onze cliënten goed terug kijken op de periode dat  ze  bij ons zijn geweest. Met ons team doen we er ook alles aan om ervoor te zorgen dat jullie goed op onze begeleiding terug kunnen kijken.

Rowan van den Heuvel

Mijn naam is Rowan van den Heuvel, geboren en getogen in Schoonhoven. Hier woon ik samen met mijn vriend en hond.

In maart 2024 verwachten we een nieuwe bewoner, we zijn namelijk in verwachting van ons eerst kindje.

Sinds 2022 ben ik werkzaam bij Verloskundigenpraktijk Bevalt Beter, nadat ik 5 jaar in Leiderdorp heb gewoond en gewerkt.
Vanaf dag 1 heeft het gevoeld als thuiskomen en dat doet het nog steeds!

Ik vind het dan ook heel belangrijk dat jullie je ook thuis voelen bij ons, ongeacht hoe je je voelt. Laagdrempelige, veilige, warme en gezellige zorg is wat ik jullie hoop te bieden.

Het werk als verloskundige is bijzonder en niet alledaags, maar het is dan voor mij ook heel bijzonder om onderdeel te mogen zijn bij een heel bijzonder moment in jullie leven. Dit koester ik!

Door de specialisaties tot echoscopist en anticonceptiespecialist mag ik nog meer onderdeel zijn van jullie geboortereis: van anticonceptie tot baby (en soms weer terug).  Echt heel gaaf!

Samen met Ilse geef ik de ‘Puur Pijn & Partner’ bevalcursus. Erg leuk om op een andere manier, dan in de spreekkamer, jullie en jullie kijk op de baring en het ouderschap te mogen leren kennen. Het doet mij goed om te zien dat stellen zelfverzekerd en goed voorbereid op de baring en het ouderschap de deur uit lopen.

A fin, ik kan er nog uren over kletsen, maar kijk er onwijs naar uit om jullie te mogen ontmoeten en bijzondere momenten met elkaar te gaan beleven.

Anne Kardux

 

Ik ben Anne Kardux. In 2023 ben ik afgestudeerd als verloskundig. Ik ben opgegroeid in een dorpje in Twente. Voor mijn studie ben ik naar het westen van het land verhuisd. Hier heb ik mijn vriend ontmoet en daarom blijf ik vanwege de liefde dan ook hangen in het westen. Het dorpse karakter is mij nooit ontwend en daarom ben ik ook blij dat ik bij verloskundigenpraktijk “Bevalt Beter” aan de slag kan.

Zwanger zijne n bevallen blijft voor mij een ontzettend bijzonder proces waarin ik ouders graag begeleid, ondersteun en vertrouwen geef! Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en te begeleiden.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig achter de piano te vinden. Van een goed boek of een fijne wandeling in de natuur word ik ook erg blij!

Hopelijk tot snel!