Nacontrole

 

Onze zorg sluiten we af met de nacontrole. De nacontrole vindt 6 weken na de geboorte van jullie kindje plaats. We proberen de nacontrole altijd te plannen met de verloskundige die ook aanwezig is geweest bij de bevalling.
Het is in eerste instantie bedoeld om terug te kijken op de voorgaande periode. We bespreken de klachten die je eventueel nog hebt zowel lichamelijk als psychisch.
Mochten er dingen zijn waar je tegen aanloopt als moeder, aarzel niet om dit te bespreken tijdens deze controle. Het is heel normaal dat er dingen zijn die niet helemaal zo lopen als je gedacht had van tevoren. Weet dat je dit altijd kunt bespreken en wij met jou kijken naar mogelijkheden of andere zorgverleners die je zouden kunnen helpen.

 

Bij klachten na de bevalling van je bekkenbodem of buik is het verstandig om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan. Zowel in Bergambacht als in Lekkerkerk hebben we speciaal opgeleide fysiotherapeuten die precies weten hoe ze je kunnen helpen. Een interessante website over je buikspieren is https://diastase.info/