Zwangerschap

Als je zwanger bent gebeurt er veel in je lichaam. Je borsten worden gevoeliger. Je kan misselijk worden en zelfs overgeven. Vermoeidheid en anders voelen zijn de eerste tekenen. Ook kan het voorkomen dat je helemaal niets voelt, dan alleen het uitblijven van de menstruatie. Vanaf het moment dat je normaal gesproken weer zou gaan menstrueren kan je al een test doen.

De testen zijn over het algemeen vrij nauwkeurig. Indien de test negatief is maar je menstruatie blijft uit dan is het raadzaam nog een test te doen na ongeveer een week. Het kan zijn dat bij de eerste test nog niet voldoende hormoon in je urine zat.

Twee zwangere vrouwenMeestal zullen de klachten van misselijkheid en vermoeidheid na 3 maanden verminderen en hopelijk zelfs verdwijnen. Jouw lichaam is al een beetje gewend aan het zwanger zijn en andere hormonen gaan aan het werk.

Als je precies 40 weken optelt vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie dan kom je ongeveer uit op je uitgerekende datum. Tegenwoordig geeft de echo uitsluitsel en houden we ook de uitgerekende datum van de echo aan.

De eerste 3 maanden kan er nog een miskraam optreden. In deze fase gebeurt er zoveel dat in 10 % van de zwangerschappen er iets mis is gegaan. Meestal uit zich dit als eerste in bloedverlies en buikpijn, maar soms kom je er pas achter tijdens de eerste echo. Dit zal een emotionele periode voor jou en je partner zijn waarin we je graag willen ondersteunen en begeleiden.

Telefoonnummers

Bel dit nummer om je aan te melden of een afspraak te maken met VPBBAanmelden & vragen
06-54247720

 

Bel dit nummer bij een spoedgeval of een vraag over je zwangerschapBevallingen & spoed
06-30300129

Zoeken