Zwangerschapscursus

Tijdens de zwangerschap zijn er verschillende cursussen die je kan volgen. De ene cursus zal meer bij je passen dan de andere cursus. Het is met name leuk om met andere zwangeren in contact te komen en te blijven. Bij je zorgverzekeraar kan je navragen of de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

Hieronder staan een aantal cursussen die je in de omgeving kan volgen.

Borstvoeding

Het is belangrijk om een borstvoedingscursusavond te bezoeken. Als je borstvoeding wilt gaan geven of nog twijfelt is het zeker een aanrader. Als je voor  de eerste keer borstvoeding gaat geven kan deze cursus zorgdragen voor een goede voorbereiding. Indien je ooit problemen hebt gehad met het geven van borstvoeding kunnen wellicht veel vragen hierover beantwoordt worden. Onder het kopje voorlichting kun je alle avonden vinden, die gegeven worden in het Ijssellandziekenhuis en Groene Hart Ziekenhuis.

Samen Bevallen

 

 

Diemilla praktijk voor massage en yoga

Tijdens deze cursus krijg je informatie over houding, bekkenbodem, en verschillende fases van de bevalling. Je krijgt dynamische en statische oefeningen op een zachte en ontspannende muziek om in een goede conditie te blijven. Spierversterkende oefeningen voor de spiergroepen die belast zijn door de zwangerschap of die soepel moeten worden als voorbereiding op een relaxte bevalling. Ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen komen in elke les weer terug. In de loop van de zwangerschap geven ze extra aandacht aan het opvangen van de weëen,ademhaling, ontspanning, perstechniek en baringshoudingen. Er is een partneravond waarin deze technieken centraal staan. Na je bevalling sluit je de lessen af met een terugkombijeenkomst met je baby. Diemilla praktijk geeft ook lessen in babymassage, inbakeren, postnatale yoga (yoga voor na je bevalling) en lichaamsmassage met hotstone volgens Shantala methode en Hatha yoga. 

Adres
Slootweg 4
2871 RP Schoonhoven
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yoga Krimpen aan de Lek

Linda  Kaan geeft zwangerschapsyoga in Krimpen aan de Lek bij de Golfclub " Crimpenerhout" op maandagavond van 19:00-20:00 uur voor meer informatie: http://www.in2yoga.nl/zwangerschaps-yoga/

Yoga Stolwijk

In Stolwijk is ook mogelijkheid tot het volgen van zwangerschapsyoga. Annelies van den Dool geeft yogalessen in een kleine besloten praktijk in haar boerderij. Yogastudio de Zolder.

Yoga studio De Zolder
Koolwijkseweg 37
2821 NT Stolwijk

Annelies van den Dool
telefoonnummer: 06-14872804
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Haptonomie

In de haptonomie staat de gevoelbeleving centraal. Contact en communicatie waarbij het lichaam het uitgangspunt is. Voor meer informatie: www.hapto.info

Haptonomiecursus wordt gegeven in Haastrecht Provinciale weg oost 87 tel.nr 0182-503391

Zwangerschapsfitness

Zwangerfit Schoonhoven 

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner.

In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over peripartum bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies.

YVLO ZwangerFit®  is een gecombineerde cursus van theorie en praktische oefeningen waarin veel aandacht is voor bewegen en ontspanning. Het deel na de bevalling wordt MoederFit genoemd. De lessen duren 60 minuten, aangevuld met ééns per maand informatie over de bevalling en de periode erna.

Iedereen krijgt bij aanmelding een intake.

Bergambachterstraat 9c
2871 JB Schoonhoven

Tel: 0182-383300
Fax: 0182-381260
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BERGAMBACHT

 

Zwangerschapstraining (Floor®) in Bergambacht en Schoonhoven

 Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap. De trainingen worden gegeven door geregistreerd bekkenfysiotherapeut Kirsten van den Broeck. Het is geen enkel probleem om mee te trainen als je last hebt van bijvoorbeeld je rug, bekken, bekkenbodem of andere ongemakken.

Floor® zwangerschapstrainingen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit, souplesse en conditie, afgestemd op jouw niveau.

Starten kan vanaf je termijnecho en je kunt doortrainen zolang jij je daar prettig bij voelt.

Er zijn verschillende mogelijkheden in de week om mee te trainen op basis van een strippenkaart.

Proefles is gratis.

Kijk op de website voor meer informatie: https://www.bekkenfysiotherapiekrimpenerwaard.nl/trainingen

contactgegevens zijn:
 
0182-769198
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
adressen:
Ambachtstraat 16
Bergambacht
 
Bergambachterstraat 9B (begane grond)
Schoonhoven

Cursus voorbereid bevallen

Dit is een eendaagse cursus voor stellen. Deze cursus wordt in Gorinchem gegeven. Meer informatie kunt u vinden op : www.voorbereidbevallen.nl Tel. nr. 0183-638812 of 06-21587686

Cesartherapie

Praktijk oefentherapie Cesar ‘Wieggers & de Jongste’
Omlooppad 2B
 2805 RZ Gouda
 T    0182-581561
Deze praktijk biedt kortdurende cursussen aan eventueel met partner. Zie de website www.cesargouda.nl

Telefoonnummers

Bel dit nummer om je aan te melden of een afspraak te maken met VPBBAanmelden & vragen
06-54247720

 

Bel dit nummer bij een spoedgeval of een vraag over je zwangerschapBevallingen & spoed
06-30300129

Zoeken